מה הסכנה במלחמת סייבר
היום ניתן למצוא כמעט בכל רגע נתון מתקפת סייבר שמתמקדת בחברות, ארגונים או אנשים פרטיים. רוב ההאקרים מעוניינים להוציא מידע רגיש או בעל ערך, על מנת להשתמש בו לתועלתם, קראו בהרחבה באתר. ניתן לשמוע לא פעם על אנשים שפרצו להם למייל, לנייד או למחשב האישי, דבר שכמובן מסכן את כל המידע הקיים על המכשירים האלו. מדובר על כל הסיסמאות שלכם ששמורות במכשיר, כל התמונות, ההודעות, המיילים, ההתכתבויות וכל מידע אחר שיכול להיות בעל ערך לפורץ. חשוב להבין כי אם בעבר רוב הפורצים היו לובשים מסיכות ופורצים לבנקים או לחנויות באיומי אקדח, הרי שהיום רוב המלחמה היא מלחמת סייבר המתרחשת ממש מתחת לאף שלנו. למעשה, ההשלכות של המלחמה הזאת חמורים בדיוק כמו ההשלכות של מלחמה סטנדרטית, היות ובצורה כזו ניתן לשדוד כספים, להשתמש במידע אישי לצורך סחיטת כספים או לנצל את המידע למטרות אחרות.
כל מה שחשוב לדעת לגבי מלחמת סייבר
על מנת למנוע מתקפת סייבר שעלולה לגרום לנזק חמור במיוחד לחברה או לארגון, יש צורך להצטייד במנגנוני ההגנה המתקדמים ביותר בשוק עליהם ניתן ללמוד באחד ממבחר קורסי סייבר שתמצאו בלינק. עם זאת, חשוב להבין כי גם האמצעים המתקדמים ביותר בעולם, לא יוכלו לעזור לכם במידה ולא תקפידו על אמצעי הזהירות הדרושים. למשל, כאשר אתם מקבלים מייל או הודעה ברשת החברתית, אשר מבטיחה לכם קופון, הנחה או הטבה מיוחדת, כדאי להתחיל לחשוד! מומלץ לא לפתוח שום קובץ שמגיע משולח לא מוכר, היות וברוב הפעמים מדובר על וירוס. מטרת הווירוס היא לחדור למחשב שלכם על מנת להוציא ממנו כמה שיותר מידע. בצורה כזו, ניתן למשל להוציא מספרי כרטיס אשראי של לקוחות, פרטים אישיים שאמורים להיות מוגנים וכדומה. כדאי לדעת כי גם במידה ולא הורדתם למחשב שום קובץ, אך גלשתם לתוך אתר שנראה תמים לחלוטין, הדבר יכול להספיק על מנת להתקין במחשב שלכם ווירוס קטלני ביותר. הדבר נכון גם לגבי שרתים שנבדקו בעבר ונמצאו נקיים לחלוטין.
לסיכום, מלחמת סייבר היא מלחמה שמתקיימת בכל רגע נתון. הסכנה הממשית שלה נעוצה בעובדה שכל המידע הרגיש והאישי שלכם, עלול להיות חשוף לכל העולם, במידה ולא תגנו על המכשירים שלכם.