מדוע תקיפות הסייבר מצליחות לפגוע
אנו שומעים מדי פעם בפעם בחדשות על ארגון זה או אחר שהותקף על ידי האקרים והושבת לכמה שעות טובות. בדרך כלל, מתקפות סייבר מתחלקות לשני סוגים עיקריים. הסוג הראשון של המתקפות הוא מתקפות הרסניות שנועדו לפגוע בעבודה השוטפת בארגון ולפעמים גם בחיי אדם. הסוג השני הוא מתקפות בלתי הרסניות. מטרתם של מתקפות אלה היא לחלץ מידע ארגוני כלשהו ללא ידיעתו של בעל הארגון ועובדיו.
אז מהם המאפיינים שמקלים על מתקפות הסייבר
להאקרים יש לא מעט יתרונות על הארגונים המותקפים. אלה כמה יתרונות שיכול להשיג האקר ממוצע על פני כל משתמש ומשתמשת:
- הקושי שבגילוי – קשה עד בלתי אפשרי לגלות את מקור התקיפה. כאשר לא יודעים את זהותו של ההאקר או מקום המצאותו, לא ניתן לתפוס אותו, לאיים עליו או להענישו.
- המרחק אינו משחק תפקיד – כאשר יש חיבור לרשת האינטרנט, ניתן לתקוף מכל מקום בעולם, כמעט.
- פריצות חדשות לבקרים – ההאקרים מפתחים שיטות פריצה מתקדמות בכל העת, כך שלא קל לפתח שיטות הגנה מפניהן.
- מטרה לא ידועה – הגורם הנתקף לא תמיד מודע למטרתו של התוקף: האם הוא מעוניין להשבית את השירותים שלו או לחלץ מידע?
לא הכול קל כל כך
למרות מה שנאמר, גם ההאקרים עומדים בפני מכשולים. ראשית, כל האקר עומד בפני אי הוודאות שבתקיפה. הוא לא באמת יודע אם הוא יצליח לעקוף את כל המערכות ואם יגיע לתוצאות הרצויות מבחינתו. שנית, התקיפות מחייבות ידע ארגוני רב. לדוגמה, אם ההאקר מעוניין להפיל את מערכת החשמל בארגון, עליו לעבור את מערך האבטחה הממוחשב המגן על מערכת זו.
לא מאוחר להתגונן מפני הסייבר
כמובן, לעולם לא מאוחר להתגונן מפני תקיפת סייבר. למעשה, לא מומלץ לחכות עד לתקיפה הבאה. במקום זאת, חשוב לנקות בכמה צעדים. ראשית, חשוב להקים את מערכי ההגנה הבסיסיים ביותר: תוכנת אנטי וירוס וחומת אש. תוכנת אנטי וירוס ידוע ומוכרת יכולה לעשות את ההבדל שבין מחשב מוגן לבלתי מוגן. חומת האש, מצדה תמנע את הגעתם של הווירוסים למחשב. כמו כן, אם אתם מתקשרים עם הארגון שלכם מרחוק, כדאי להשתמש בחיבור לרשת וירטואלית פרטית – VPN.
הכותב הוא רמי ברכה, שותף לשעבר בקרן פיטנגו והמייסד של סוסא.
לקריאת הביוגרפיה שלו לחצו כאן.
לקריאת ציטוטים של רמי ברכה לחצו כאן.