פלטפורמות שונות לשיתוף קבצים
פלטפורמות לשיתוף קבצים הינן מערכות אשר יושבות בענן ובאמצעות העלאה של קבצים אליהם ניתן להעניק גישה מידית למשתמשים האחרים על מנת שיוכלו לעיין בהם ואף להורידם. פלטפורמות שיתוף הקבצים יעילות מאוד עבור ארגונים, עסקים ואנשים פרטיים שרוצים להעביר קבצים מהאחד לשני בתוך החברה וגם אל גורמים חיצוניים. הכירו כמה מפלטפורמות שיתוף הקבצים הפופולאריות.
Dropbox
דרופבוקס הינה אחת מפלטפורמות שיתוף הקבצים המוכרות. הפלטפורמה הינה חינמית עד לרמה מסוימת של איחסון ומאפשרת העברת קבצים במהירות קליק של עכבר. בנוסף, דרופבוקס מתממשקת בקלות עם מערכות מקוונות שונות כמו וורד ולמעשה כל אפשרויות השימוש באופיס המקוון של מייקרוסופט ומאפשרת לשמור ולפתוח קבצים במערכות אלו ישירות אל או מחשבון הדרופבוקס.
גוגל דרייב
גוגל דרייב מאפשרת אחסון בענן של כל הפיצ'רים של גוגל דרייב כמו גוגל דוקס, גוגל שיטס ועוד. בנוסף, ניתן להעלות אל חשבון הגוגל דרייב קבצים נוספים ולאחסנם בתור גיבוי. היתרון הגדול של גוגל דרייב הינו שהיא מאפשרת ליצור לינק שיתופי המאפשר למקבלי הלינק לדוגמא לקרוא את המסמכים ולא לערוך וכו'. בנוסף, ניתן להעניק הרשאות לקבצים ומסמכים בגוגל דרייב לפי כתובת אימייל של חשבון גוגל.
Box
בוקס נחשבת לפלטפורמת שיתוף קבצים פופולארית מאוד בקרב עסקים וארגונים שמחזיקים גם פורטל שותפים. למעשה, בבוקס משתמשים כמה עשרות מיליוני אנשים מרחבי העולם. לבוקס ישנם כמה יתרונות ייחודיים כמו היכולת להעלות ולשמור בה קבצים בגודל של למעלה מטרהבייט, היכולת לגשת ולדפדף בקבצים אלו כאילו זה היה שולחן העבודה שלכם מבלי להוריד את הקבצים למחשב והיכולת לשתף חדרי עבודה עם לקוחות. בנוסף, ניתן להעניק ולהגביל גישה לקבצים ספציפיים מתוך המערכת בצורה מדויקת. בבוקס ניתן לנהל מערכת שיתוף קבצים בה חברים מאות ואפילו אלפי משתמשים בעת ובעונה אחת. בעזרת כמה לחיצות פשוטות על העכבר ניתן להעניק ולהסיר גישה, להוסיף ולהסיר משתמשים ועוד. בנוסף, ניתן לבצע מעקבים מתקדמים על השימושים הנעשים על ידי המשתמשים במערכת שלך, למשל לבדוק כמה הורדות התבצעו, כמה עדכונים וכו' וכל זאת על ידי בחירת טווחי תאריכים.
המידע באדיבות אתר http://cloudcom.co.il/